Melyik a leghatásosabb módszer a narancsbőr eltüntetésére? TESZT!

A BBC tanulságos dokumentumfilmet forgatott Angliában “A szépségipar kulisszatitkai” címmel, amelynek célja, hogy lerántsa a leplet a különféle szépségápolási termékekről és csodamódszerekről. Vajon több ezer forintot dobunk ki olyan dolgokra, amelyekre nincs is szükségünk, és amelyek valójában nem is működnek?
Ennek a virágzó iparágnak része a cellulit, vagyis a narancsbőr elleni küzdelem is.

A narancsbőr nem betegség, csupán a női lét majdhogynem természetes velejárója. 10-ből 9 nőnek van, mégis sokan meg akarnak szabadulni tőle, amelyet a szépségipar szereplői előszeretettel használnak ki, csodamódszerek tömegét kínálva.

Mi az a cellulit, hétköznapi nevén narancsbőr?
 
A bőr 3 rétegből áll: az epidermisből (felhám), a dermisből (irha), és a bőraljából, amely zsírszövetet tartalmaz. A zsírszöveteket kollagénrostok tartják össze. Narancsbőr esetén a zsírsejtek felfelé torlódnak, túllépnek a rostokon, és dudorossá változtatják a bőr felszínét.
A férfiak azért nem narancsbőrösek, mert a zsírszövetekben a rostok keresztezik egymást, és nem engedik át a zsírsejteket.

 

Eltüntetésükre hangzatos szlogenek alapján számos kezelési módszer, termék, krém, és szérum áll rendelkezésre, és mindegyik azt ígéri, hogy megszünteti a narancsbőrt. Ha javítani akarunk rajta, ezek a módszerek vajon mennyire fognak beválni?

Néhány önként jelentkező hölgy, és a Sunderlandi Egyetem (University of Sunderland, Anglia) bevonásával a legnépszerűbb módszereket tesztelték le klinikai körülmények között, orvosi műszerek segítségével.
A tesztalanyokat 3 csoportra osztották, és mindegyik csoportnak más-más módszerrel kellett kezelnie magát 5 héten keresztül.

1. Csoport tagjaikoffeines krémet használtak, amely krém állítása szerint “elégeti a zsírsejteket”.

2. Csoport tagjai: az ő feladatuk száraz masszírozás, kefével. A masszázs fokozza a vérkeringést, és segít eltávolítani a toxinokat.
 
3. Csoport tagjai: feladatuk comb és fenék testgyakorlatok végzése.

5 héttel később 2 klinikai dermatológus, bőrgyógyász szakorvos vetette össze és elemezte a kapott eredményeket.

EREDMÉNYEK

III. A harmadik helyen a testmozgást végzők álltak. Esetükben a narancsbőr 11%-ot javult, vagyis a befektetett energia cellulit tekintetében kis eredményt hozott, viszont feszesebb izmokat, és a tesztalany hölgyek számára több energiát, jobb közérzetet biztosított.

II. A második helyen a koffeines krémet használók végeztek15%-os javulással. Az ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy a zsír szerkezete az ígéretekkel szemben egyáltalán nem változott, a krém csupán hidratáló hatást fejtett ki. A zsírégető krém hidratálja a száraz bőrt, amely így vizuálisan simábbnak tűnik, vagyis csupán a “mélyedések”, “gödröcskék” töltődtek fel átmenetileg, pár órára.

 

 
I. Az első helyen a masszírozók álltak, náluk 26%-os javulást mértek, az egyik esetben pedig 35%-os látványos változás történt.
Az orvosok szerint, ultrahanggal megvizsgálva, a masszírozás egyenlő módon széttolta és eloszlatta a zsírsejteket.
Érdemes végignézni az egész dokumentumfilmet, mert kozmetikumok terén mutat további érdekességeket is, de ha nem szeretnéd végignézni a teljes anyagot, és csak a lényeg érdekel, akkor tekerj a 28. perchez.
A teljes videó itt nézhető meg magyar szinkronnal:
error: A tartalom védett!!